Saturday, March 31, 2012

Torta od sira


Ima nešto neodoljivo u tortama od sira. Ne mogu ih se zasititi. Podloga je hrskava, sir kremast i topi se u ustima. Samo sat vremena vas dijeli od ovog užitka.





Sastojci za kalup promjera 26 cm

Podloga od dvopeka:
12 ploški dvopeka
5 dag margarina
3 žlice šećera

Krema:
6 jaja
60 dag svježeg sira
15 dag šećera
2 dcl kiselog vrhnja
4 žlice brašna
1 žličica vanilin šećera
1 prašak za pecivo


Dvopek izmrvite, pa mrvice zamijestie s maslacem i šećerom. Tijestom obložite dno kalupa.
Odvojite žumanjke od bjelanjka. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg.
Žumanjke pomiješajte sa svježim sirom, šećerom, kiselim vrhnjem, škrobnim brašnom, vanilin šećerom i praškom za pecivo. Tu smjesu lagano umiješajte u snijeg od bjelanjaka.
Gotovu kremu od sira razmažite na podlogu od dvopeka. Kolač pecite 45 minuta na 180 ˚C. Torta je pečena kada sredina očvrsne, ali je na dodir još elastična.






4 comments:

  1. Once again a see something really tasty!
    It's time to have a slice..

    ReplyDelete
  2. I'm posting in English tomorrow :)

    ReplyDelete
  3. Kod tebe sve izgleda tako jednostavno! A sigurna sam da je i jakoo ukusno. :)
    Veselim se danu kada ću doći u tvoj restoran! ;)

    ReplyDelete